IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa

08:00 09:00 (60 mins)

Networking Events

Breakfast in the Dining Hall

09:00 09:10 (10 mins)

Main agenda

Chair's Opening Remarks

  • Claudia Milbradt - Partner, Clifford Chance

09:10 10:00 (50 mins)

Main agenda

International IP Portfolio Management and Enforcement

A panel discussing various aspects of IP Portfolio Management.

  • International Filing Strategies (both patents and trademarks)
  • Guide to setting trade mark filing strategies for new international brands

  • Potential impact of Brexit on management of UK / EU trade mark portfolios;

  • Overview of proposed European Unitary Patent and Unified Patent Court and impact on patent filing strategies.

  • Alec Cameron - Senior Legal Counsel, Telefonica
  • Claire Jenkins - Senior Trademark Attorney, Stobbs IP

10:00 10:45 (45 mins)

Main agenda

Bilateral Investment Treaties & Exporters' Rights Post-Brexit

  • Jane Lambert - Barister, 4-5 Gray's Inn Square

10:45 11:05 (20 mins)

Breaks

Morning Refreshment Break

11:45 12:40 (55 mins)

Main agenda

Arbitration of Intellectual Property Disputes

  • David Perkins - ADR Panellist, JAMS International

12:40 13:40 (60 mins)

Breaks

Lunch

13:40 14:40 (60 mins)

Main agenda

Trade Secrets and Breach of Confidence

  • Mark Owen - Partner - Head of IP & Media, Taylor Wessing

14:40 15:40 (60 mins)

Main agenda

Using the Customs Regulations to Tackle Infringement and Combat Counterfeiting

  • Tim Harris - Partner, Bird & Bird

15:40 16:00 (20 mins)

Breaks

Afternoon Refreshment Break

16:00 17:20 (80 mins)

Main agenda

Interactive Workshop: ADR - Mock Arbitration

In this interactive workshop session, a case involving many aspects of trade mark law in Europe will be arbitrated and debated in small groups. Delegates will be given the opportunity to consider a number of issues related to trademark infringement and how those issues should be presented at mediation. Provided with the facts in advance, delegates will be split into small groups and will be asked to prepare an argument on behalf of each party to the mediation. They will be given an opportunity to present this case as well as to reply. In order to benefit from the session, delegates are advised to read and consider the paperwork which will be provided in advance.

  • David Keeling - Former Member, Third Board of Appeal, OHIM
  • Pascal Böhner - Attorney-at-Law, Bardehle Pagenberg
  • Claudia Milbradt - Partner, Clifford Chance

17:20 17:30 (10 mins)

Main agenda

Chair's Closing Remarks and End of Day Four

  • Claudia Milbradt - Partner, Clifford Chance

18:00 19:30 (90 mins)

Networking Events

Punting on the River Cam

20:00 21:30 (90 mins)

Networking Events

Barbeque (Weather Permitting)