IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:00 - 09:00 60 mins
Networking Events
Breakfast in the Dining Hall
09:00 - 09:10 10 mins
Chair's Opening Remarks
10:40 - 11:00 20 mins
Breaks
Morning Refreshment Break
11:00 - 11:50 50 mins
Trademarks in the Digital Age
  • Keyword advertising; advertiser and search engine liability
  • Liability of online service providers for third party infringements
  • Issues of Jurisdiction - where does the infringement take place and where should you take action?
  • Websites and parallel trading
  • Domain name disputes
  • 3D Printing and other new issues
  • Jeremy Drew - Partner, Reynolds Porter Chamberlain
11:50 - 12:40 50 mins
Trademarks: How to Assess Likelihood of Confusion
  • Global assessment
  • EU Common Practice
  • Sabel BV v Puma AG (Case C-251/95) & other relevant cases
  • The 3-step test in assessing likelihood of confusion:
    • identity or similarity of the goods or services 
    • visual, phonetical and/or conceptual identity or similarity of the conflicting signs/trademarks 
    • the rule of interdependence and other relevant circumstances that play a role 
  • Paul Maeyaert - Partner, Altius
12:40 - 13:40 60 mins
Breaks
Lunch
13:40 - 14:30 50 mins
Database Protection
  • Creative vs non-creative databases
  • Directive 96/9/EC
  • What constitutes as an “investment” of resources or time?
  • David Rose - Partner, Mishcon de Reya LLP
14:30 - 15:20 50 mins
Community and UK Designs – Protection and Processes
  • Registered and unregistered designs – rights and protections
  • Registering a design – pros, cons, and processes
  • David Keeling - Former Member, Third Board of Appeal, OHIM
15:20 - 15:40 20 mins
Breaks
Afternoon Refreshment Break
15:40 - 17:20 100 mins
Workshop: Litigating Passing Off
  • Interactive workshop session
  • Case studies at the intersection of several IP and other proprietary rights
  • First part of the workshop: some decided matters from European Member States will be presented and briefly discussed – Court decisions on these matters will be disclosed after the discussion 
  • Second part: a case study will be provided in advance (facts and pictures) - delegates will be split in groups of plaintiffs resp. defendants, and will prepare and present their arguments - delegates are encouraged to read and consider the material in advance.
  • Jean-Christophe Troussel - Partner, Bird & Bird
17:20 - 17:30 10 mins
Chair's Closing Remarks and end of Day Three
18:30 - 19:00 30 mins
Networking Events
Cash Bar Opens
19:00 - 20:00 60 mins
Networking Events
Black-Tie Gala Dinner (formal dress)
20:00 - 22:00 120 mins
Networking Events
Cash Bar Opens
Showing of Streams
09:00 - 09:10

Chair's Opening Remarks

More
Showing of Streams
11:00 - 11:50
Info

Trademarks in the Digital Age

  • Keyword advertising; advertiser and search engine liability
  • Liability of online service providers for third party infringements
  • Issues of Jurisdiction - where does the infringement take place and where should you take action?
  • Websites and parallel trading
  • Domain name disputes
  • 3D Printing and other new issues
  • Jeremy Drew - Partner, Reynolds Porter Chamberlain
More
11:50 - 12:40
Info

Trademarks: How to Assess Likelihood of Confusion

  • Global assessment
  • EU Common Practice
  • Sabel BV v Puma AG (Case C-251/95) & other relevant cases
  • The 3-step test in assessing likelihood of confusion:
    • identity or similarity of the goods or services 
    • visual, phonetical and/or conceptual identity or similarity of the conflicting signs/trademarks 
    • the rule of interdependence and other relevant circumstances that play a role 
  • Paul Maeyaert - Partner, Altius
More
Showing of Streams
13:40 - 14:30
Info

Database Protection

  • Creative vs non-creative databases
  • Directive 96/9/EC
  • What constitutes as an “investment” of resources or time?
  • David Rose - Partner, Mishcon de Reya LLP
More
14:30 - 15:20
Info

Community and UK Designs – Protection and Processes

  • Registered and unregistered designs – rights and protections
  • Registering a design – pros, cons, and processes
  • David Keeling - Former Member, Third Board of Appeal, OHIM
More
Showing of Streams
15:40 - 17:20
Info

Workshop: Litigating Passing Off

  • Interactive workshop session
  • Case studies at the intersection of several IP and other proprietary rights
  • First part of the workshop: some decided matters from European Member States will be presented and briefly discussed – Court decisions on these matters will be disclosed after the discussion 
  • Second part: a case study will be provided in advance (facts and pictures) - delegates will be split in groups of plaintiffs resp. defendants, and will prepare and present their arguments - delegates are encouraged to read and consider the material in advance.
  • Jean-Christophe Troussel - Partner, Bird & Bird
More
17:20 - 17:30

Chair's Closing Remarks and end of Day Three

More
Showing of Streams