IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Nov 28
Show Filter
09:00 - 09:30 30 mins
Registration
09:30 - 09:45 15 mins
Chair's Opening Remarks
  • Trevor Cook - Partner, WilmerHale
09:45 - 10:30 45 mins
News from the US
  • Copyright legislation pending in the 115th Congress.
  • The Supreme Court grapples with copyright in useful articles.
    • Varsity Brands v. Star Athletica
  • The meandering case law on fair use.
    • Paramount Pictures v. Axanar, Graham v. Prince, Disney Enterprises v. VidAngel, Hosseinzadeh v. Klein, Peteski Productions v. Rothman, Estate of Smith v Cash Money Records, Hirsch v. CBS Broadcasting
  • Clouds over the section 512 safe harbor for internet service providers.
    • Mavrix v. Live Journal
  • Demise of the Son of Aereo
    • Fox Television Stations v. Aereokiller
  • David Carson - Former General Counsel, US Copyright Office
10:30 - 11:30 60 mins
Education exemptions and “Quotation exceptions”
  • Copyright education and research initiatives from a global perspective
    • Is the EU Digital Single Market Directive on Copyright a benchmark or a dead end? What could work from a global perspective?
  • Access facilitated by limitations and exceptions of copyright or by licensing?
  • Examples of successful licensing of large repertoires for education and research
  • Examples of specific legislation on access for public institutions, the role of libraries
  • How can licensing be streamlined – the models of extended collective licensing, presumption of representation etc.
  • Providing access to copyrighted materials in the light of international copyright treaties and the EU legislation
  • Jukka Liedes - Chairman, The Finnish Copyright Society
  • Bartolomeo Meletti - Copyright Education Creative Director, British Film Institute (BFI) and Lead Producer of CopyrightUser.org for CREATe
11:30 - 12:00 30 mins
Morning Refreshment Break
12:00 - 12:45 45 mins
Communication to the public
  • Hyperlinks and hosting copyright works
  • Caselaw
    • Svensson and others v Retriever Sverige AB (C466/12)
    • GS Media v Sanoma Media Netherlands and Others (C-160/15)
    • Stichting Brein v Ziggo, C-610/15 (Pirate Bay case)-
13:30 - 14:45 75 mins
Lunch
14:45 - 15:30 45 mins
Intermediary liability, Safe Harbour provisions & the Value Gap– will changes occur in practice?
15:30 - 16:00 30 mins
Afternoon Refreshment Break
16:00 - 16:45 45 mins
IP changes linked to the Digital Economy Act 2017 – what will be the effect in practice?
  • PLR for e-books
  • Criminal penalties
  • Repeal of s 73 CDPA exception
16:45 - 16:55 10 mins
Chair’s Summation