IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Consolidation: Where are We Now?

08:30 - 09:00 30 mins
Registration & Refreshments
09:00 - 09:10 10 mins
Chair’s Welcome and Introduction
  • Laurent Garzaniti - Partner, Freshfields Bruckhaus Deringer
09:10 - 09:50 40 mins
Regulation
A View from the Commission: Policy Developments in the Telecoms Sector
  • Martin Harris-Hess - Senior Legal Advisor, Unit B3, DG CONNECT, European Commission
09:50 - 10:50 60 mins
Info
Regulation
New Regulatory Framework
  • Jeremy Godfrey - Commissioner at ComReg and Incoming Chair BEREC 2019, BEREC
  • Katharina Krauß - Head of Unit, 7th Decision Division, Bundeskartellamt
  • Axel Desmedt - Member of the Council, BIPT
  • Marc Lebourges - Director of European And Economic Regulation, Orange
  • Aurélie Bladocha Coelho - Director, Communications & Public Affairs, FTTH Council Europe
  • Moderator: Yvan Desmedt - Partner, Jones Day
  • Update on the Electronic Communications Code
  • Implementation and transposition issues for the Member States, NRAs and BEREC
  • To what extent does regulatory framework provide opportunities for OTT providers and development of 5G?
  • Co-investment: lifting regulation and commitments for investment
  • Interaction with competition law
10:50 - 11:10 20 mins
Morning Coffee Break
11:10 - 12:00 50 mins
Info
Regulation
Access to Infrastructure, Shareability and 5G Auction
  • Christoph Wagner - Partner, Morrison & Foerster LLP
  • Diane Mullenex - Partner, Pinsent Masons LLP
  • Grania Holzwarth - Legal Counsel, Deutsche Telekom
  • Pascal Dutru - General Counsel, Qatar Communications Regulatory Authority
  • Louise Lancaster - 5G Testbeds & Trials / Joint Head of Barrier Busting Task Force, Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS)
  • Legal and functional framework separation for example Ofcom and Openreach
  • How to stimulate investment in network layout?
  • 5G auction design and valuation of the spectrum
  • Will 5G auctions be regulated in the same way as 4G?
  • Should service providers have access to frequencies of successful providers?
  • Spectrum caps including H3G and BT/EE judicial review
  • Selling off assets: update on Altice 
  • Access codes 
  • Fibre
  • Cable as infrastructure
  • Network sharing including the Czech case 
12:00 - 12:45 45 mins
Info
Mergers
Consolidation: Where are We Now?
  • Ianis Girgenson - Associate General Counsel, VEON
  • Kees Schillemans - Partner, Allen & Overy LLP
  • Luisa Affuso - Chief Economist, Ofcom
  • Review of latest mergers between European telecoms operators
  • Assessment of mergers: key legal and economic aspects
  • Pros and cons of telecoms sector consolidation
12:45 - 13:45 60 mins
Lunch
13:45 - 14:30 45 mins
Info
Mergers
Convergence and its Consequences on the Sector
  • Belinda Bagge - Legal Director, Competition and Regulatory Law, BT
  • Nicholas Levy - Partner, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP
  • Rosario Baratta - Head of Competition Law, GSMA
  • Review of vertical mergers
  • Conglomerate acquisitions in the TMT sector including Apple/ Shazam merger
  • Bundling
  • Consequences of convergence on consumer products
14:30 - 15:00 30 mins
Info
Mergers
Economics Perspective on Mergers in the TMT Sector
  • David Foster - Director, Frontier Economics
  • Economic issues in current cases
  • Fixed-mobile bundling and conglomerate effects
  • Mergers in content and telecoms
15:00 - 15:40 40 mins
Info
Collective Dominance
Collective Dominance
  • Liza Lovdahl Gormsen - Director, Competition Law Forum and Senior Research Fellow, British Institute of International and Comparative Law (BIICL)
  • What is it?
  • Joint dominance in the new European Electronic Communications Code
  • Developments at national level
15:40 - 16:00 20 mins
Afternoon Coffee Break
16:00 - 16:40 40 mins
Info
Net Neutrality
Net Neutrality
  • Julian von Lucius - Associated Partner, Noerr
  • Zero rating
  • Forthcoming review and revision of net neutrality
  • Proposal for extension of net neutrality to devices in Germany and France
16:40 - 17:20 40 mins
Info
Satellite Sector
Competition Law Challenges in the Satellite Sector
  • Francesco Liberatore - Partner, Squire Patton Boggs
  • Review of current developments in the EU satellite sector
  • Consolidation and public interest – how are satellite mergers likely to be assessed under EU merger control rules?
  • Spectrum allocation – how are spectrum allocations likely to be assessed under EU competition rules?
  • Spectrum coordination – how are spectrum coordination agreements likely to be assessed under EU competition rules?
  • Net neutrality – how are EU net neutrality rules likely to be applied to satellite broadband?
  • EU MSS spectrum allocation dispute (Viasat v EU Commission) – update and potential implications
17:20 - 17:30 10 mins
Chair’s Closing Remarks & Close of Conference
08:30 - 09:00

Registration & Refreshments

More
09:00 - 09:10
Info

Chair’s Welcome and Introduction

  • Laurent Garzaniti - Partner, Freshfields Bruckhaus Deringer
More
Showing of Streams
10:50 - 11:10

Morning Coffee Break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
12:45 - 13:45

Lunch

More
Showing of Streams
Showing of Streams
15:40 - 16:00

Afternoon Coffee Break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
17:20 - 17:30

Chair’s Closing Remarks & Close of Conference

More