IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Krzysztof Kuik

A View from the Commission: Developments in the Media Sector

European Commission

08:30 - 09:00 30 mins
Registration & Refreshments
09:00 - 09:10 10 mins
Chair’s Welcome and Introduction
  • Miranda Cole - Partner, Covington & Burling LLP
09:10 - 09:50 40 mins
Regulation
A View from the Commission: Developments in the Media Sector
  • Krzysztof Kuik - Head of Unit, DG Competition, European Commission
09:50 - 10:40 50 mins
Info
Media & Broadcasting Sector
Mergers & Convergence in the Media Sector
  • Manuel Kohnstamm - Senior Vice President and Chief Corporate Affairs Officer, Liberty Global
  • Catriona Hatton - Partner, Baker Botts LLP
  • Jennifer Halliday - Project Director, Markets and Mergers, Competition and Markets Authority (CMA)
  • Vertical mergers: comparison of US and EU approaches
  • Update on Disney/ Comcast/ Fox
  • Content deals: integration across platforms 
  • Public interest in Sky/ Fox deal
  • Media plurality including review of Mirror/ Express merger 
10:40 - 11:00 20 mins
Morning Coffee Break
11:00 - 11:40 40 mins
Info
Media & Broadcasting Sector
Geo-blocking Regulation
  • Jason Logendra - Senior Legal Counsel – Competition, Corporate & Regulatory, Sky
  • Lars Kjølbye - Partner, Latham & Watkins LLP
  • Review of the geo-blocking regulation
  • How will competition law interplay with the regulation?
  • What corporates should do to prepare for it
  • Practical implications
11:40 - 12:20 40 mins
Info
Media & Broadcasting Sector
Sports Rights: Latest Developments
  • Ben Van Rompuy - Associate Professor, Leiden University
  • Update on EU sports rights antitrust probe
  • Review of recent sports rights decisions including Amazon’s tender and tenders in Poland and France
12:20 - 13:20 60 mins
Lunch
13:20 - 14:10 50 mins
Info
Digital Sector
Multi-Sided Platforms: Innovation & Disruption
  • Raegan MacDonald - Head of EU Public Policy, Mozilla
  • Anna Colaps - Policy Assistant to the Supervisor, European Data Protection Supervisor
  • Robbert Snelders - Partner, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP
  • Update on Google android decision
  • Innovation and foreclosure
  • Network effects
  • Remedies
14:10 - 15:00 50 mins
Info
Digital Sector
Online Advertising Sector: Review of Recent Studies
  • Nelson Jung - Partner, Clifford Chance
  • Philipp-Christian Thomale - Senior Legal Counsel, Digital & Data Law, Axel Springer SE
  • Melanie Groenendijk - Senior Expert, Authority for Consumers & Markets (ACM)
  • Review of recent studies by national competition authorities 
  • Commission’s AdSense
  • The Adblocker problem
  • The new copyright regulation and ancillary intellectual property rights for content providers
15:00 - 15:20 20 mins
Afternoon Coffee Break
15:20 - 16:00 40 mins
Info
Digital Sector
Artificial Intelligence & Algorithmic Cartels: Challenges of ‘Virtual’ Competition
  • Stephen Wisking - Global Head of Competition, Regulation and Trade, Herbert Smith Freehills
  • Hein Hobbelen - Partner, Bird & Bird
  • Luisa Affuso - Chief Economist, Ofcom
  • Eturas, the consumer electronics manufacturers cases and current developments at EU level
  • France-German networking group on algorithms
  • Can AI run a cartel of its own?
  • Should competition law adapt to new challenges and if so, how?
16:40 - 17:20 40 mins
Info
Digital Sector
Digital Sector: How Best to Address its Challenges?
  • Martin Bailey - Head of Unit, Digital Policy Development & Coordination, Communications Networks, Content and Technology Directorate-General, European Commission
  • Alexander Rinne - Partner, Milbank, Tweed, Hadley & McCloy LLP
  • Alberto Di Felice - Infrastructure, Privacy and Security, DIGITALEUROPE
  • Catherine Miller - Director of Policy, Doteveryone
  • How should regulators be addressing challenges presented by the digital sphere?
  • How is data used by the companies? Should data for advertising and data for improving services be approached differently by regulators?
  • Dominance, innovation and foreclosure
  • Open networks and open internet: could it be a solution to the problem of platforms?
17:20 - 17:30 10 mins
Chair’s Closing Remarks & Close of Conference
08:30 - 09:00

Registration & Refreshments

More
09:00 - 09:10
Info

Chair’s Welcome and Introduction

  • Miranda Cole - Partner, Covington & Burling LLP
More
Showing of Streams
Showing of Streams
10:40 - 11:00

Morning Coffee Break

More
Showing of Streams
12:20 - 13:20

Lunch

More
Showing of Streams
15:00 - 15:20

Afternoon Coffee Break

More
Showing of Streams
17:20 - 17:30

Chair’s Closing Remarks & Close of Conference

More