IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Sep 12
Show Filter
08:30 - 09:00 30 mins
Main agenda
Registration
09:00 - 09:10 10 mins
Main agenda
Chair's Opening Remarks
  • Johan Ysewyn - Partner, Covington & Burling LLP
more
09:10 - 09:50 40 mins
Main agenda
Cartel Enforcement in the Last Year
  • Johan Ysewyn - Partner, Covington & Burling LLP
more
  • Review of recent Commission investigations and decisions
  • The last year at the NCAs
  • Cartels in the ECJ/General Court
09:50 - 10:30 40 mins
Main agenda
A Regulatory Panel: Cartel Enforcement in Different Jurisdictions
  • Siún O'Keeffe - Senior Strategy Advisor, Authority for Consumers and Markets (Netherlands)
  • Anne Krenzer - Advisor to the Head of Investigations, Leniency and European Liaison Officer, Autorité de la concurrence
  • Deborah Wilkie - Director of Civil Cartel Enforcement, Competition and Markets Authority (UK)
more
  • Leniency policy across Europe
  • Achieving harmony in decision making
  • Trends and challenges in enforcement
  • Enforcement across borders
10:30 - 11:00 30 mins
Break
Morning Refreshments
11:00 - 11:45 45 mins
Main agenda
Dawn Raids
  • Vincent Power - Partner, A & L Goodbody
more
  • Dawn raids for clients- explaining the principles
  • Recent developments in dawn raids
  • Practicalities of dawn raids
  • Key things to consider in parallel with dawn raids
  • Forensics and evidence handling- before, during and after
11:45 - 12:30 45 mins
Main agenda
Procedural Developments in Cartel Cases
  • Greg Olsen - Partner, Clifford Chance
more
  • Jurisdictional issues
  • Settlement procedure and the principle of equal treatment
  • Aggravating circumstances in cartel cases
  • Correct conduct of administrative procedures
12:30 - 13:30 60 mins
Break
Lunch
13:30 - 14:10 40 mins
Main agenda
Awareness and Liability in Cartel Cases
  • Fiona Carlin - Managing Partner, Baker McKenzie
more
  • Group and individual liability
  • Successor liability
  • Demonstrating awareness of Cartel activities
  • Commission practice in cases of doubt
14:10 - 14:50 40 mins
Main agenda
Cartel Settlements and Appeals
  • Ian Giles - Partner, Norton Rose Fulbright
  • Mark Simpson - Partner, Norton Rose Fulbright
more
  • Settlement and fine reduction in cartel cases
  • Hybrid cases- risks and challenges for settling parties
  • Cartel appeals- approaches and insights from recent appeals
14:50 - 15:30 40 mins
Main agenda
Follow-On Damages Claims and Other Enforcement Actions
  • Wessen Jazrawi - Managing Partner, Hausfeld
more
  • Private enforcement of claims
  • Hybrid cases
  • Directorial disqualification
  • Quantification of fines
15:30 - 15:50 20 mins
Break
Afternoon Refreshments
15:50 - 16:30 40 mins
Main agenda
Criminal Enforcement in Cartel Cases
  • Eve Giles - Partner, Kingsley Napley
more
  • European challenges for criminal prosecutions
  • A range of sanctions
  • A renewed pursuit of criminal sanctions?
16:30 - 17:10 40 mins
Main agenda
Compliance Programmes and Management
  • Fabrizio di Benedetto - Senior Antitrust and Global Support Counsel, Intesa Sanpaolo
  • Robert Jürgens - Head of Compliance BA Materials Services, Thyssenkrupp
more
  • Creating effective compliance programmes
  • Challenges in continual review of compliance programmes
  • Managing multi-jurisdictional programmes and issues
  • Information exchange
  • What to do when the unthinkable happens
17:10 - 17:30 20 mins
Main agenda
Chair's Closing Remarks and Close of Conference
  • Johan Ysewyn - Partner, Covington & Burling LLP
more