IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
Key Sessions

Christopher Vajda

A View from the Court

Court of Justice of the European Union

08:00 - 08:10 10 mins
Registration & Refreshments
08:10 - 08:55 45 mins
Info
InFocus Briefing B
Cooperation Between Competitors: How to Avoid the Risks
  • JVs
  • R & D Consortia
  • Dos and Don’ts
09:00 - 09:10 10 mins
Chairman’s Welcome and Introduction
09:10 - 10:00 50 mins
Regulatory Perspectives
A View from the Court
  • Christopher Vajda - Judge, Court of Justice of the European Union
10:00 - 10:40 40 mins
Info
Regulatory Perspectives
Competition Law in the Age of Protectionism
  • Competition law policy developments in light of protectionist policies
  • National security concerns and merger filings
  • Foreign investment control developments
10:40 - 11:00 20 mins
Regulatory Perspectives
Morning Coffee Break
11:00 - 12:00 60 mins
Info
Article 102
Article 102: Review of Recent Developments
  • John Kallaugher - Of Counsel, Latham & Watkins
  • Defining markets - Servier
  • Constructive refusal to supply - Slovak Telekom
  • Discriminatory and excessive pricing
  • Exclusionary conduct after Intel
12:00 - 12:45 45 mins
Info
Vertical Restraints
Vertical Restraints: Review of Recent Developments and How to Manage Practical Risks
  • Aster Kamp-van de Velden - General Counsel & Chief Compliance Officer, Buma Stemra
  • The future of the vertical block exemption
  • Vertical restraints online: lessons learnt from the e-commerce sector enquiry
  • Coty: what counts as luxury goods?
  • Most Favoured Nation clauses (MFN) and geoblocking
  • Retail Price Maintenance (RPM)
  • Developments at national level
12:45 - 13:45 60 mins
Lunch
13:45 - 14:30 45 mins
Info
Merger Control
Mergers: Review of Major Developments
  • Review of Phase II mergers
  • The role of innovation and non-price factors  
  • Conglomerate theories after Bayer/Monsanto merger
  • Vertical mergers including AT&T and Time Warner
  • Common ownership
  • Bundling theory: Is the Commission’s policy becoming stricter?
  • Foreign investment control
  • Remedies
14:30 - 15:00 30 mins
Info
Merger Control
Economic Analysis of Mergers
  • The debate around common ownership
  • Economic analysis of innovation in mergers
15:00 - 15:20 20 mins
Afternoon Coffee Break
15:20 - 16:10 50 mins
Info
Merger Control
Practical Challenges in Merger Control
  • Joel Bamford - Senior Director, Mergers, Competition and Markets Authority (CMA)
  • Juhani Kostka - Head of Competition Law - Associate General Counsel, LafargeHolcim
  • Jörn Eickhoff - Senior Counsel, Siemens AG
  • Gönenç Gürkaynak - Founding Partner, ELIG Gürkaynak Attorneys-at-Law
  • Fabian Pape - Head of Unit, German & European Merger Control, Bundeskartellamt
  • Procedural developments in mergers: gun-jumping cases and misleading information
  • Is EU merger control becoming more complicated?
  • How to engage with the Commission more effectively?
  • Tips for managing the merger process
  • Multi-jurisdictional mergers
16:10 - 16:50 40 mins
Info
IP and Competition Law
The Interface of IP and Competition Law
  • Koren W. Wong-Ervin - Director of Antitrust & IP Policy and Litigation, Qualcomm Incorporated and Senior Expert and Researcher, China’s University of International Business and Economics

Review of recent developments including:

  • FRAND developments
    • Unwired Planet – what happened next?
    • SEPs
    • Internet of Things
  • Pay for delay developments
  • The Unified Patent Court post-Brexit
  • IP issues in merger control
16:50 - 17:00 10 mins
Chair’s Closing Remarks and Close of Conference
08:00 - 08:10

Registration & Refreshments

More
Showing of Streams
09:00 - 09:10

Chairman’s Welcome and Introduction

More
Showing of Streams
Showing of Streams
Showing of Streams
12:45 - 13:45

Lunch

More
Showing of Streams
15:00 - 15:20

Afternoon Coffee Break

More
Showing of Streams
Showing of Streams
16:50 - 17:00

Chair’s Closing Remarks and Close of Conference

More