IBC Legal is part of the Knowledge and Networking Division of Informa PLC

This site is operated by a business or businesses owned by Informa PLC and all copyright resides with them. Informa PLC's registered office is 5 Howick Place, London SW1P 1WG. Registered in England and Wales. Number 3099067.

Informa
08:30 - 09:00 30 mins
Badge Collection and Refreshments
09:00 - 09:10 10 mins
Chair’s Opening Remarks
  • Gaon Hart - Global Anti-Bribery & Corruption, Policy and Education Lead, HSBC
09:10 - 09:50 40 mins
KEYNOTE: SFO - Priorities & Direction of the SFO, Latest Investigation Techniques, and DPAs
  • Hannah von Dadelszen - Head of Fraud, UK Serious Fraud Office
09:50 - 10:30 40 mins
Joint Ventures – How to Ensure ABC Policy is at the Heart of the Project When You Lack Full Control
  • Expectations of regulators—US and UK perspective
  • Understanding the risk
  • Diligencing and monitoring your JV partners
  • Tips and techniques for addressing practical challenges and mitigating your risk
  • Rita Mitchell - Partner, Willkie Farr & Gallagher LLP
  • Simon Osborn-King - Partner, Willkie Farr & Gallagher LLP
10:30 - 11:00 30 mins
Networking & Exhibition Break
11:00 - 11:40 40 mins
Government & Agencies Perspectives: Enforcement, Investigations, Monitoring & Global Priorities

 

  • Therese Chambers - Head of Retail Investigations, Financial Conduct Authority
  • Sebastian Bley - Head of Anti-Corruption Unit, Criminal Networks Sub-Directorate (CNET), Interpol
11:40 - 12:25 45 mins
Panel: Failure to Prevent Tax Evasion: Creating “Reasonable Procedures” and Managing the Monitoring & Reporting Responsibilities
  • Identifying your risk with respect to the Criminal Finances Act
  • What are ‘reasonable procedures’ in this context?
  • ‘War Stories’: practical examples of how companies might get into trouble and how to mitigate risk
  • Top tips for monitoring and review
  • Peter Burrell - Partner, Willkie Farr & Gallagher LLP
  • Brian Haughey - Deputy MLRO & Head of ABC, Tax Evasion and Intelligence, BNP Paribas
  • Shahmeem Purdasy - Former General Counsel, UK Finance
  • Moderator Gaon Hart - Global Anti-Bribery & Corruption, Policy and Education Lead, HSBC
12:25 - 13:25 60 mins
Networking Lunch
13:25 - 14:10 45 mins
Global Issues: International Rules, Sanctions and Latest Developments
  • Jeppe Kroman Haarsted - Group Compliance Manager, FLSmidth
  • Osama Al Jayousi - Head of Compliance and Investigations, Carillion/The Official Receiver for Carillion
14:10 - 14:55 45 mins
Panel: Understanding the Grey Line Between Hospitality and Bribery
  • Julia Romashkina - Chief Compliance Officer, Mobile TeleSystems Public Joint Stock Company (MTS PJSC)
  • Ayotola Jagun - Chief Compliance Officer & Company Secretary, Oando Plc
  • Angela Cowie - EMEA Head of Anti-Bribery & Corruption, Wells Fargo
  • Paolo Basarri - Compliance Officer, Fédération Internationale de l'Automobile (FIA)
  • Moderator Elizabeth Wilks-Wood - Compliance Director and Company Secretary, _
14:55 - 15:25 30 mins
Integrated Financial Crime and Corruption Systems to Reduce Cost and Strengthen Internal Control Systems
  • Rachel Sexton - Partner & Head of Financial Services – Forensic & Integrity Services Team, EY
15:25 - 15:45 20 mins
Networking & Exhibition Break
15:45 - 16:25 40 mins
Monitoring, Defending and Investigating in the age of Cyber Security, Ransomware, Data Privacy, and GDPR
  • Vijay Rathour - Partner, Head of Digital Forensics, Grant Thornton
  • James Arthur - Partner, Head of Cyber Consulting, Grant Thornton
16:25 - 16:55 30 mins
Artificial Intelligence: Using the latest analytics technologies to make investigations more accurate and efficient
  • Neil Meikle - Head of Forensic Technology, Europe & Africa, Control Risks
16:55 - 17:55 60 mins
Panel: Going Digital with Compliance Programs: Implementing the Latest Data and Visualisation Tech to Create Best-In-Class Compliance Systems
  • Where to start when digitally transforming compliance programmes
  • Latest / successful innovations that you have seen working / deployed in your programmes
  • Designing a robust proof of concept process for evaluation new technology / data 
  • How to engage with business stakeholders on this journey
  • The importance of managing cultural change to ensure adoption of technology 
  • What does digitisation mean for future skillsets of compliance professionals 
  • Ted Datta - Director - Governance, Risk and Compliance Solutions (UK & Ireland), Bureau van Dijk
  • Hugh Bigwood - Global Head of Compliance, Rio Tinto
  • Patrick Garcia - Group Compliance Officer, VEON
  • Moderator Dominic Hall - Head of Ethical Business Conduct, BAE Systems
17:55 - 18:00 5 mins
Chair’s Closing Remarks and the Close of Day One
  • Gaon Hart - Global Anti-Bribery & Corruption, Policy and Education Lead, HSBC
18:00 - 20:00 120 mins
Reception